Ti’s story: Ett nytt liv

Låt mig presentera en av våra nya vänner, Ti från Vietnam! Hon skrev ner sin egen berättelse och sitt personliga svar på frågan: “Vad har Gud gjort i ditt liv” och svarade såhär:

 

“Vad Gud har gjort i mitt liv? Han har förvandlat allt, inifrån och ut!!! Jag vill ropa ut det så högt att alla hör.

Jag hade ingen religion, ingen tro tidigare (och även om jag försökte mig på att be kändes det som om ingen hörde). Jag lät därför mitt liv flyta på, som en oväntad resa, utan hopp om någon som helst förvandling. Men Gud kom till mitt liv, först försiktigt och anonymt (genom att sända sina änglar som ledde mig rätt) och sedan visade han mig sitt ljus.

 

Jag ska alltid komma ihåg det ljuset. Det var ett starkt ljus, rakt framför mina ögon, som en stjärna. Jag kunde inte få bort det, även om jag stängde ögonen flera gånger och öppnade dem på nytt. Dethär hände den andra gången jag kom på gudstjänst (det andra gången jag var i en gudstjänst i hela mitt liv alltså). Jag hade tänkt på Gud seriöst och jag tror att han därför kom till mig. Efter att jag såg detdär ljuset är allt förändrat. Han har förändrat allt. Jag hade ingen familj, nu har jag fått en. Jag levde i tystnad och depression, Han tog mej bort från det tillståndet och placerade mej i ett nytt hus, bland nya människor och fyllde mej med sin kärlek och omsorg. Jag var självisk, han sände mej en som lärde mej rätt och fel. Jag har förvandlats så mycket att jag inte känner igen mej själv och mitt nya sätt att tänka. Ibland tänker jag inte ens mer på mej själv, bara på andra. Och det viktigaste: När jag känner mej rädd, tänker jag på honom, på hans namn och ber till honom. Och då känner jag mej starkare igen, som om jag kan göra vad som helst. Inget är omöjligt.

 

I gudstjänsten en söndag kom en kvinna fram till mej och min vän och frågade oss om vi är kristna? Hon ville be med oss. Jag vågade inte säja något och hon bad bara för min vän. Det kändes inte bra. Idag har jag gjort något som jag är jätteglad och stolt över: En person frågade mej: “Är du kristen?” och jag svarade “Ja, det är jag”.”

Ti Nguyen, Vietnam.