Ti’n oma story: Uusi elämä!

Saanko esittää, Ti Vietnamista! Hän kirjoitti oma storynsa ja vastaus kysymykseen: Mitä Jumala on tehnyt elämässäni? Tässä vastaus:

“Mitä Jumala on tehnyt elämässäni? Hän on muuttanut kaiken!!! Haluan huutaa kovalla äänellä että kaikki kuulevat.

Minulla ei ollut uskontoa, en uskonut mihinkään (ja vaikka olisin yrittänyt, en koskaan kokenut että kukaan olisi kuullut rukoukseni). Annoin elämäni virrata vapaasti, ilman toivoa että mitään muuttuisi. Mutta sitten Jumala astui elämääni, ensin hiljaa (lähettämällä enkelinsä joka johdatti minua) ja sitten hän näytti minulle valonsa.

En koskaan unohda sitä valoa. Kirkas valo silmien edessä, kuin tähti. Se ei mennyt pois, vaikka yritin sulkea silmäni ja avata uudestaan, monta kertaa. Tämä tapahtui kun tulin kirkkoon toisen kerran (toinen kerta koko elämässäni). Olin ajatellut häntä rehellisesti ja totisesti, ja uskon että hän tuli sentakia. Tämän valon jälkeen kaikki on muuttunut. Hän on muuttanut kaiken. Minulla ei ollut hyvää perhettä, Hän antoi minulle perheen. Elin hiljaisuudessa ja masennuksessa, Hän siirsi minut siitä paikasta ja asetti minut uuteen paikkaan, uusien ihmisten keskelle, ja täytti minut rakkaudella ja huolenpidolla. Olin itsekäs, Hän lähetti tyköni ihmisen, joka opetti minulle mikä on oikein ja väärin. Olen muuttunut niin paljon, etten tunne itseäni, miten nykyään ajattelen. Joskus en edes ajattele itseäni enää, ajattelen muita. Ja mitä on vielä tärkeämpi: joka kerta kun pelästyn tai olen ahdistunut, ajattelen häntä, hänen nimeään ja rukoilen. Sitten saan voiman taas ja tuntuu siltä että kaikki on mahdollista. Mikään ei ole mahdotonta.

Kerran jumiksessa sunnuntaina eräs nainen kysyi minulta ja ystävältäni olemmeko uskossa? En uskaltanut sanoa mitään ja hän rukoili pelkästään ystäväni puolesta. Ei tuntunut hyvältä. Tänään olen tehnyt jotain ihanaa, mistä olen todella iloinen ja ylpeä: Eräs henkilö kysyi: “Oletko uskossa” ja minä vastasin “Kyllä olen!”.”

Ti Nguyen, Vietnam. (Ti tuli Kokkolaan syyskuussa 2015).