Meistä

Kokkolan Metsku “nousi kuolleista” vuonna 2007 kun jäljellä oli vain yksi jäsen – ihana, eläkkellä oleva nainen. Aloitimme ajatusprosessia ”rethink church”. Mitä seurakunta oikeastaan on? Mitä Jumala haluaa luoda kaupungissamme? Tajusimme muutamia asioita joita seurakunta ei ole: Seurakunta ei ole rakennus, ei hengellistä ohjelmaa, ei organisaatio, ei menestyksellinen yritys.

Seurakunta on perhe ja seurakunta on juhla. Seurakunta on ihmissuhteita joissa Jeesus on yhdistävä tekijä. Seurakunta on avoimia koteja joissa Jeesus on keskipisteenä.

Siitä lähtien moni on ollut osana tätä hengellistä perhettä joko hetken tai pitemmän aikaa. Noin neljäsosa kaikista perheenjäsenistä opiskelevat Kokkolassa ja ovat osana meitä vain hetken aikaa, ennen kuin matkustavat eteenpäin muihin maihin tai kaupunkeihin. Heille on ehkä erityisen tärkeää, että saavat olla osana perhettä.

Rethink chrurch -prosessi on jatkuvasti käynnissä. On helppoa menettää näkynsä. Auta meitä pitämään se elävänä. Tervetuloa mukaan!

Näkymme ja tehtävämme

Näkymme on muuttuneet elämät. Haluamme nähdä ihmisten kokevan Jeesuksen rakkauden konkreettisesti, nähdä kuinka toivo ja ilo syttyvät uudestaan heidän silmissään. Siksi haluamme mahdollistaa erilaisia kohtaamisia Jumalan kanssa.

Tehtävämme on auttaa ja varustaa ihmisiä olemaan Jeesuksen opetuslapsia niin että maailma voi muuttua. Uskomme, että tämä tapahtuu tehokkaimmin pienissä yhteisöissä, ns  life-group’eissa, joissa opimme tuntemaan toisiamme ja toimimaan yhdessä.

Arvomme

Etsimme Jumalaa. Haluamme antaa aikaa rukoukselle ja palvonnalle, sekä yksityisesti että seurakuntana.

Jaamme elämää. Kehotamme kaikkia seurakuntalaisia olemaan mukana life-group’issa. Seurakunta on ihmissuhteita joissa Jeesus on keskipisteessä, ei hengellistä ohjelmaa.

Yksinkertaisuus. Haluamme pitää asiat yksinkertaisina: yksinkertainen organisaatio, rajoitettu määrä toimintaa (että jää aikaa elämiseen ihmissuhteissa, varsinkin ei-uskovien kanssa), yksinkertainen palvonta. Haluamme auttaa ihmisiä keskittämään elämänsä siihen mikä on tärkeintä?.

Rehellisyys. Haluamme olla rehellisiä, totuudenmukaisia ja uskottavia.

Vieraanvaraisuus. Kotimme ovat kaikille avoimia ja haluamme korostaa miten arvokasta voi olla kokoontua yksinkertaisella tavalla tavallisessa kodissa.

Kutsuminen. Kutsumme uusia ihmisiä koteihimme, jumalanpalveluksiimme tai johonkin muuhun tapaamiseen joita järjestämme. Ennen kaikkea haluamme auttaa ihmisiä henkilökohtaiseen suhteeseen Jeesuksen kanssa.

48237_10201646731192185_1759627280_o